banner.JPG

Op 20 en 21 december 2013 wordt er een Kerst Fair in Harkstede gehouden op diverse locaties. De meeste activiteiten vinden plaatst in de oude kern van het dorp, rondom de 'Zwaaikom'. Dorpsbelangen Harkstede heeft een sfeervol programma gemaakt voor jong en oud! Maar er is meer: om de Kerst Fair een feestelijk gezicht te geven worden de inwoners opgeroepen hun tuinen uitbundig van kerstverlichting te voorzien. Een deskundige jury zal aan het einde van de fair de prijswinnaars aanwijzen.

Programma:
De Kerst Fair opent om 14.00 uur met een kerstbijeenkomst, het feest van het licht, de geboorte van Jezus, in De Graankorrel. De predikanten van beide dorpen heten iedereen uit onze dorpen, maar speciaal ouderen, van harte welkom. Bezoekers kunnen van huis worden opgehaald en later weer terug gebracht.
Tussen 15.00 - 21.00 uur zijn er tal van activiteiten gepland:
- Op het terrein tussen Huize Tilburg en ’n Goud Stee is een kerstmarkt met 30-tal kramen. Kerstgerelateerde artikelen, cadeauartikelen, eten, drinken en diverse traktaties.
- Het plein voor de Zwaaikom wordt een sfeervol Kerstplein met glühwein, wintersoepen, stevige broodjes braadworst en hamburgers. Dé plek om lekker bij te kletsen bij een vuurkorf.
- ‘Novo Ons Hertenkamp' is open met een levende kerststal in het dierenverblijf en een herberg in het theehuisje. Vanaf 17.00 uur kan aangeschoven kan worden aan de stamppottendis. Tip: reserveer vooraf een plek!
- Op de Nijburgs Ploats staan herders met hun schapen.
- Bij de Brandweerkazerne en Stel’s Meulen vinden activiteiten plaats.
- Gastvrij Appelhof zet de deuren van haar Kerst-huiskamer open met kerstmuziek en lekkernijen.
- Gastvrij Huize Tilburg heeft een informatiemarktje Welzijn. De Raaitvinken treden hier tussen 19.00-21.00 uur op.
- Het Kinderkoor treedt op bij het feest en braderie bij de Novo.
- Voor de jeugd is er in de Borgstee van 15.30 tot 16.30 uur Kersttheater NOWAK en ander vertier.
- Om het wandelen over de Kerst Fair voor de jeugd ook leuk te maken, is er een puzzeltocht beschikbaar.
- Tussendoor wordt amusement geboden door de Kerstman, Rudolf The Rednosed Reindeer en andere verrassingen.
- Om 21:00 is er een feestelijke afsluiting met de prijsuitreiking voor het mooist versierde huis of gebouw in Harkstede/Scharmer.
- ’s Avonds van 18.30-22.00 uur is er in het Jeugdhonk een Kerst-disco voor kinderen van groep 4 t/m 8.

Afsluiting Kerst Fair
Zaterdag 21 december wordt de Kerst Fair, aan het einde van de middag, afgesloten met een samenzang in de monumentale kerk. Als eerste zal het Kinderkerstkoor optreden. Daarna volgt een optreden van Ada en Gerard Waninge uit Roden. Ook voor deze bijeenkomst is iedereen van harte welkom!

Aanmelden activiteiten
Voor enkele activiteiten kunt u zich opgeven via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Deelname aan het Kerstbuffet in de Kerstherberg (NOVO)
 Vervoer naar De Graankorrel om de kerstbijeenkomst bij te wonen
 Deelname aan het kinderkoor. Oefenen op 06-12, 12-12 en 19-12 om 15.30 uur bij Novo. Opgave bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 De ambitie is minimaal 30 standhouders op de kerstmarkt te hebben, dit aantal is nog niet bereikt. Geïnteresseerden kijken hier >>

Zie voor meer detailinformatie de website www.dorpsbelangenharkstede.nl

Oproep voor omwonenden
Graag de parkeerplaats op het plein voor de Borgstee op 20 december vanaf 14.00 uur vrij houden. Dank u wel.


Vrijdag 20 december om 14.00u in de Graankorrel begint "de aftrap " van de Kerstfair die wordt gehouden door heel Harkstede. Wij, als gezamenlijke kerken in Harkstede, willen dan iedereen uitnodigen om bij ons in de Graankorrel een mooie kerstmiddag te vieren waarin zowel ds. Marieke Pranger (PKN) als ds. Sjoerd Heij (GKV) een aandeel hebben.

Als thema hebben we gekozen voor " Herders en Engelen " en het belooft een veelzijdige middag te worden.

De toegang is gratis en we zullen bij de uitgang collecteren voor het hoofddoel van de Kerstfair: de NOVO.

Hartelijke groeten van de groep "Kerstmiddagviering"

 

Van 15.00-19.00u

Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de voorbereiding van de jaarlijkse Kerstmarkt in en rond de Graankorrel en de Monumentale Kerk, Hoofdweg 63/65 op zaterdag 14 december.

De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de instandhouding van de Monumentale Kerk.

In de Monumentale Kerk kunt u o.a. weer de mooie alternatieve kerstboom bewonderen, gemaakt en aangeboden door de NOVO. U kunt er dan ook kaarten in hangen met persoonlijke wensen erop. De houtsnijder, de heer Heeres, zal aanwezig zijn en aan u zijn vakmanschap tonen. Menno Pol vertoont een film over de restauratie van de preekstoel en het onthullen van het gerestaureerde beeld van de apostel Johannes.

In de kelder, weer prachtig versierd, uiteraard de boekenmarkt en de koekenbakker met de inmiddels beroemde koeken, vers gebakken, alleen de geur al....

kerstmarkt 2013

In de Graankorrel kunt u zoals gebruikelijk weer allerlei dingen kopen voor de komende kerstdagen, zowel nieuw als tweedehands. Uiteraard ontbreekt het Rad van Avontuur niet.

Vanzelfsprekend wordt de markt aan het begin opgefleurd door een optreden van het ad Hoc Kinderkoor. Leuke zitjes worden ingericht zodat u gezellig een kopje koffie kunt drinken met iets lekkers erbij....