banner.JPG

 

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Scharmer-Harkstede. De gemeente bestaat op deze wijze sinds 1 januari 2007.

Op deze website wordt nieuws voor gemeenteleden en andere belangstellenden gepubliceerd. Het actuele nieuws staat op deze pagina. Voor informatie over komende kerkdiensten klikt u hier >>

Om het kerkblad "de kerkgroet" te lezen moet u zichzelf registreren. U ontvangt een bericht (via email) wanneer u "de kerkgroet" kunt bekijken. Bekijk "de kerkgroet" of registreer >>

Om meer van de geschiedenis te lezen van deze gemeente klik hier >>

 

 

Onderstaand de dienst en de liederen die bij de dienst van vandaag 29 maart 2020, horen.

 

De liederen vindt u door te klikken op 'Lees meer Dienst 29 maart 2020' 

 

De eerstvolgende Kerkgroet zal niet eind maart verschijnen, maar ergens in april. Het wordt een gecombineerde april / mei - Kerkgroet. Dit heeft te maken met het feit dat veel zaken zijn achterhaald door de overheidsmaatregelen. We vertrouwen op uw begrip. Houd vooral ook de website, de Graankorrel-app en de email in de gaten!

Krijgt u geen berichtjes via digitale media - of weet u iemand die niet digitaal kan ontvangen - geef dit dan even door via de contactpagina >>

 

De kerkgroet van maart 2020 is te downloaden (sinds 20-2-2020; ca 12.00 uur).
Om de kerkgroet te kunnen lezen moet u als gebruiker bij de nieuwe website geregistreerd zijn.
U kunt zichzelf aanmelden. Zie het menu linksonder en klik op "Registreer".

Nadat u een account heeft gemaakt ontvangt u een bevestigingsmail. Klikt u dan op de link om het registratieproces te voltooien. 
U kunt vervolgens pas de kerkgroet lezen nadat u de rechten hiervoor heeft ontvangen. Deze moeten wij (nog) handmatig toekennen. Hier kan enige tijd (dagen) over heen gaan.

Om de kerkgroet te lezen: klik in het menu boven op LOGINOnderstaand de dienst en de liederen die bij de dienst van  22 maart 2020, horen.

U kunt deze dienst nog tot en met 5 april 2020 bekijken.

 

De liederen vindt u door te klikken op 'Lees meer Dienst 22 maart 2020' 

 

--laatst aangepast op 2 april--

De kerkenraad van de Protestantse Kerk Scharmer - Harkstede heeft besloten dat de kerkdiensten van zondag 15 maart tot en met 1 juni 2020 NIET doorgaan. 

Houd ook deze website in de gaten voor nadere berichtgeving!

 

 

 

Ook al is er vandaag geen gezamenlijke dienst; Lambert van der Weide heeft wel een overweging gemaakt. 

Klik op deze link om de overweging te bekijken >>

 

 

In de Veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus en leven we toe naar Pasen, het feest van zijn opstanding uit de dood.

 

Foto's: Jannie Warmolts

Symbolische schikking zondag 8 maart 2020–2e zondag 40-dagentijd

Onze levensreis gaat soms door woestijnen van moeilijkheden en verdriet. Zo is het ook met Jezus’ reis naar Jeruzalem. Maar dan is er een bijzonder moment op een berg: Jezus staat in een stralend wit licht en Mozes en Elia voegen zich bij hem. Ook Jezus en zijn leerlingen ervaren op de berg iets van God.

In de schikking zijn rond de stip grassen als stralen tussen het weefsel geplaatst. Samen vormen de stralen een stralenkrans rond een nog niet bloeiende hyacintenbol met een groen groeipunt. Het licht is er al, maar voor een groot deel nog niet zichtbaar. We wachten in spanning op de bloei die gaat komen.

Mitwaarking aan de dainst van 1 meert j.l. deur de "Toalschatten" oet Beem. Zai zongen zulf geschreven religieuze laidjes. En wie konnen mitzingen mit een canon. Het was prachtig.

Foto: Jannie Warmolts

Wanneer : dinsdag 10 maart 9.30 - 10.30 uur
Waar : Hoofdweg 65 Harkstede

U bent van harte welkom bij de Protestantse gemeente Scharmer-Harkstede bij PREEKPRAAT.
Op dinsdag 10 maart staat om 09.30 uur de koffie klaar in De Graankorrel, Hoofdweg 65 in Harkstede.


Wat is PREEKPRAAT?
We praten over wat ons bezig houdt aan de hand van een Bijbeltekst. Dat is preekpraat in een notendop. Het gesprek zal mede de basis vormen voor de eerstvolgende preek van de dominee.
Maar het gaat om het gesprek. Om de ontmoeting. Om vragen als: wat betekent de Bijbel in het hier en nu? Wat hebben de oude verhalen ons nu nog te vertellen? Kunnen we er wat mee in de dingen die ons nu bezighouden?
De gesprekken onder leiding van dominee Van der Weide worden gehouden op iedere tweede dinsdag van de maand van 09.30 tot ongeveer 10.30 uur.
Hebt u wel belangstelling, maar lukt het u niet elke keer aanwezig te zijn? Dan bent u toch van harte welkom. Elk gesprek staat op zich.

 

Uitnodiging : voor ieder die het leuk lijkt
Vraag : wat kunnen we voor elkaar betekenen? Wij zijn benieuwd of er mensen zijn die zin hebben om na te denken over geloof-en/of zingeving in Meerstad.
Doel : verbinding zoeken
Locatie : Samenwerkingsschool Meeroevers
Datum : woensdag 18 september van 20.00 – 21.00, met hapje en drankje
Voor meer info :Sjoerd Heij – 06-41451499, GKV De Bron Harkstede-Meerstad
  Djoeke Hibma – 06-13655062, Protestantse Gemeente Scharmer-Harkstede

 

 

Wanneer:  vrijdag 14 juni 
Aanvang: 19:30 uur 
Waar:  Kandelaarkerk in Schildwolde

Op maandag 17 juni vertrekken onze Wit-Russische gasten weer naar Wit Rusland, na een verblijf van 7 weken in onze regio. Om op gepaste wijze afscheid te nemen, nodigt de werkgroep u allen (gastgezinnen, vrijwilligers, sponsoren en andere geïnteresseerden) van harte uit om op vrijdag 14 juni om 19:30 uur aanwezig te zijn bij het afscheidsconcert (verzorgd door de Wit-Russische kinderen) in de Kandelaarkerk in Schildwolde.

 

De kinderen rekenen op uw komst!

Werkgroep Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen Siddeburen e.o.

 

 

 Plaats  : Monumentale kerk Harkstede
Datum : 24 december 2019
Aanvang : 21.30 uur

Kerstnachtdienst

De kerstnachtdienst vindt plaats in de Monumentale Kerk te Harkstede. Muzikale medewerking wordt verleend door " Freddy and Friends ".

Voorgangers: Sjoerd Heij en Lambert van der Weide.

 

Zaterdag 28 september vindt de viering van het 100 jarig bestaan van De Ster (voorheen Eben Haezer) plaats. Er is dan een reunie voor oud-leerlingen en -leerkrachten. Klik op de afbeelding om je op te geven.

 

 

Gedurende de zomermaanden juli en augustus is de Monumentale Kerk IEDERE ZATERDAGMIDDAG geopend. Er zijn dan rondleiders aanwezig.

 

Van 13.00 - 16.00 uur

Tijdens het Rondje Harkstede zijn diverse gebouwen geopend. De Monumentale kerk en De Graankorrel zijn ook geopend.


U bent van harte welkom.
De kerk is elke tweede zaterdag van de maand van 13.00 – 16.00 uur geopend en in de maanden juli en augustus elke zaterdagmiddag.

 

zaterdag 28 en zondag 29 september

De MAXIMA-bus staat weer op het parkeerterrein naast de Graankorrel, Hoofdweg 65 te Harkstede op zaterdag 28 september van 13-15 uur en zondag 29 september aansluitend aan de kerkdienst. Kleding nieuw of gebruikt, is welkom. Uw diakenen nemen het graag in ontvangst.
Mensen met een laag inkomen uit de gemeente Haren, (de voormalige) gemeente Hoogezand-Sappemeer en Slochteren mogen bij Maxima 2x per jaar gratis winkelen (onder speciale voorwaarden o.a. een verwijsbrief van de instantie die hen begeleidt). Er is nieuwe en gebruikte kleding. Maxima is een modezaak met paskamers maar zonder kassa!

Men kan gratis kleding uitzoeken als men:
 van een bijstands- of een wajonguitkering moet rondkomen of;
 een individuele inkomenstoeslag ontvangt of;
 een laag inkomen heeft en een verwijsbrief heeft ontvangen van de instantie die de begeleiding doet.

Op zaterdag 28 september van 13-15 uur en zondag 29 september na de kerkdienst kunt u uw goede en bruikbare kleding inleveren bij het kerkelijk centrum “De Graankorrel”, Hoofdweg 65 te Harkstede.
Voor meer informatie over de Kledingbank kunt u kijken op: www.kledingbankmaxima.nl.

 

Op zondag 23 juni om 19.00 uur organiseren PKN Harkstede samen met de GKV De Bron een zangavond in de open lucht. De avond wordt gehouden op het terrein naast de Borgstee en CBS de ster. Het verzoek is of ieder die komt voor zichzelf een stoel meeneemt. We zingen met elkaar bekende liederen uit de evangelische - en opwekkingstraditie. Muzikale begeleiding wordt verleend door een gelegenheidsband.
De avond wordt geleid door ds. Sjoerd Heij, ds. Lambert van der Weide en Aline Kruizinga.
Na afloop van de gezellige samenzang kunnen we nog even met elkaar napraten onder het genot van een kopje koffie. Bij slecht weer wijken we uit naar de monumentale kerk.

Subcategorieën

Hier treft u alle informatie aan rondom de kerstactiviteiten 2013 in Harkstede.