banner.JPG

 

Uitnodiging door SOGK:

Op vrijdag 29 maart 2019 wordt de kerk van Harkstede aan de Hoofdweg 63 te Harkstede na een grondige restauratie van het interieur op feestelijke wijze heropend. Hiervoor wordt u van harte uitgenodigd. U bent deze middag om 16.00 uur welkom in de kerk om dit met ons mee te vieren (inloop vanaf 15.30 uur). We horen het graag of u van de partij bent en met hoeveel personen. Dit kan telefonisch via 050-3123569 of per mail. Laat u ons dit voor 27 maart weten?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De werkzaamheden

De werkzaamheden bestonden onder andere uit het geheel verwijderen van slecht muurverfwerk en opnieuw aanbrengen van een witkalklaag, herstel van vloeren, restauratie van snijwerk en decoratieschilderwerk en de herenbank wordt weer op de oorspronkelijke plek teruggezet. Bijzondere elementen hierbij zijn de restauratie van het gedenkbord en de gebrandschilderde raampjes die zich in de voormalige bibliotheek bevinden.

Belangwekkend verhaal

De kerk van Harkstede vertelt een belangwekkend verhaal uit de Groninger geschiedenis. De opmerkelijke architectuur, de veelheid aan bijzondere en waardevolle ornamenten, het Schnitger-orgel vertellen samen het verhaal van de stichter van de kerk, Henric Piccardt, en van zijn wonderlijke levensloop die nauw verbonden is met de kerk. Henric Piccardt (Woltersum, 25 maart 1636 - Harkstede, 6 mei 1712) was een Nederlands avonturier, diplomaat, syndicus (van 'Stad en Ommelanden') en borgheer van de Fraeylemaborg, Klein Martijn en De Ruthen. Hij publiceerde ook Franstalige gedichten en een grafschrift in het Latijn.

Youtube: Henric PiccardtWe zien elkaar vrijdag 29 maart in de kerk van Harkstede. Het officiële gedeelte begint om 16.00 uur maar de kerkdeuren zijn al vanaf 15.30 uur geopend.