banner.JPG

In het Pinksterweekend organiseren de protestantse gemeenten Scharmer-Harkstede, Slochteren, de Woldkerken en Siddeburen een fietstocht langs de kerken van de gemeenten. Bij de kerken hangen rebussen. De rebussen hebben als thema een christelijk feest. Ieder dorp heeft een eigen feestdag. Ook is er een afbeelding van een symbool die als ‘hulp’ naar dit feest verwijst. Aan het eind van de fietstocht heb je alle feestdagen op een rij.

Deelnemers kunnen zonder aanmelden en op eigen gelegenheid de fietstocht maken. Hieronder een kaartje van de ‘fietsknopenfietskaart’ om een overzicht te geven. Zo kunt u uw eigen route uitstippelen. De inzet is om de route per fiets af te leggen maar u kunt er ook voor kiezen om dit met de auto te doen of een deel met de fiets en een deel met de auto.  De totale route is ongeveer 60 kilometer. U kunt er voor kiezen om dit op één dag te doen, maar u kunt er ook twee dagen voor uittrekken. De rebussen hangen op 1e en 2e Pinksterdag bij de kerk.

NB de blauwe lijn komt niet overeen met de te volgen route.
Knooppunten kunnen als hulpmiddel gebruikt worden.

 

Tijdens beide Pinksterdagen zullen meerdere kerken een tijd open zijn om de kerk ook even binnen te kunnen lopen. (zie onderstaand schema). Vanwege de coronabeperkingen hebben niet alle kerken er voor gekozen om koffie/thee aan te bieden.

 

                     1e Pinksterdag            2e Pinksterdag

Harkstede       14.00 – 16.00             14.00 – 16.00

Kolham           14.30 – 16.00             14.30 – 16.00

Slochteren      14.15 – 15.15             14.15 – 15.15

Schildwolde    13.30 – 15.30             gesloten

Overschild      gesloten                     gesloten

Siddeburen     13.00 – 16.00             gesloten

Hellum           gesloten                     gesloten

Noordbroek    hele dag open             hele dag open

 

Extra: De fietstocht is een buitenactiviteit en met de versoepelingen van de coronaregels goed te doen. Houd u echter wel aan de bestaande regels: houd afstand van elkaar en als u een kerk binnengaat desinfecteer dan uw handen en gebruik waar nodig een mondkapje.

Veel plezier!