banner.JPG

Sinds de twaalfde eeuw worden op veel plaatsen in de wereld op 2 november, de dag van Allerzielen, overledenen herdacht. In onze omgeving wordt sinds een aantal jaren deze herdenking ook gehouden.
Allerzielen wordt georganiseerd door de Vereniging van Dorpsbelangen Harkstede, de Begrafenis- en Crematievereniging Scharmer- Harkstede, de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt Harkstede-Meerstad en de Protestantse gemeente Scharmer-Harkstede.

Iedereen uit onze dorpen die stil wil staan bij de dood en het verlies van een dierbare is welkom op dinsdag 2 november vanaf 19.00 uur bij de Monumentale Kerk. Vanaf de weg wordt een lichtroute aangelegd op de begraafplaats in Harkstede. De lichtroute wordt gevormd met vuurkorven, fakkels en een reeks glazen potjes met daarin waxinelichtjes.
Er worden gedichten voorgedragen en bezoekers kunnen een naam en/of een tekst op een kaartje schrijven en ophangen. Bij de ingang kunt u een glazen potje met een waxinelichtje krijgen en dit neerzetten op het graf van uw dierbare. Voor kinderen is het mooi bloembollen te poten in een bak die klaar zal staan. De bloembollen liggen ook klaar bij de ingang.
In de monumentale kerk kunt u even zitten en luisteren naar orgelmuziek van Brenda Baron. Er is gelegenheid een kopje koffie, thee of warme chocolademelk te drinken.

Op het kerkhof in Scharmer zullen vanaf 18.00 uur kaarsjes branden. Inwoners uit Scharmer worden uitgenodigd na hun bezoek aan het kerkhof het programma in Harkstede bij te wonen.