banner.JPG
Van 13.00 - 16.00 uur

Tijdens het Rondje Harkstede is o.a. De Monumentale kerk geopend.  De Graankorrel is geopend in verband met Feest van de Geest.

 

Monumentale kerk 

De kerk, Hoofdweg 63, is  open vanaf 13.00 uur. In de kerk is ook iemand aanwezig die u graag rond wil leiden en vertellen over de stichters van de kerk: Henric Piccardt en zijn vrouw Anna Elisabeth Rengers.

Is de kerk is een vitrine met archeologische vondsten uit het Meerstadgebied, het vroegere Heidenschap en Froombosch te bekijken. Het boekje "De Museale grafkerk van Harkstede" (2013) is ook te koop.
 

De Graankorrel

In De Graankorrel is een foto-expositie van het proces van de restauratie van de buitenkant van de Monumentale Kerk. In verband met Feest van de Geest is De Graankorrel geopend.

 

Boekenmarkt
De boekenmarkt is in verband met de op handen zijnde restauratie na april 2018 (voorlopig) gesloten.

 


Stel’s molen.
De molen is ook geopend van 13.00 -16.00 uur. De molenaars geven rondleidingen en ook is er een videopresentatie over de werkzaamheden die het afgelopen jaar zijn verricht.


Theehuis Ons Hertenkamp.
De kinderboerderij "Ons Hertenkamp" is dagelijks geopend vanaf 10:00 - 17:00 uur. Tijdens het rondje op zaterdag van 13:00 - 16:00 uur.
Bij het theehuis van de NOVO willen ze u ook graag ontvangen. U kunt koffie/thee of fris bestellen en probeert u ook eens een stukje van de heerlijke zelfgebakken cake.


Hoofdweg 89 Scharmer: het oude schoollokaal.
Op Hoofdweg 89 in Scharmer is het oude schoollokaal geopend. De familie van Calkar wil u dit graag laten zien.


U bent van harte welkom.
De kerk is elke tweede zaterdag van de maand van 13.00 – 16.00 uur geopend en in de maanden juli en augustus elke zaterdagmiddag.