banner.JPG

om 19.30 uur in De Graankorrel

 

"Bron van Leven”  een viering uit Egypte

 

Ieder jaar op de eerste vrijdag in maart wordt wereldwijd Wereldgebedsdag gehouden.
Mensen verenigen zich in een keten van gebed, we delen hoop en zorg, vreugde en verdriet, mogelijkheden en noden. De Wereldgebedsdag wil mensen inspireren om gaven en talenten in dienst van elkaar en de samenleving te stellen. En het stelt mensen in de gelegenheid over eigen grenzen heen te zien, zowel maatschappelijk als spiritueel.
Dit jaar is de dienst samengesteld door vrouwen uit Egypte, met als thema: “Bron van Leven”. “Jezus is de bron, en wie daaruit drinkt, zal vanuit die bron nooit meer dorstig zijn”.
Egypte, een land in oorlog, verscheurd en vol geweld, maar wij zien ook lichtpuntjes van hoop. Wij denken aan alle mensen in Egypte en bidden voor een goede en rechtvaardige oplossing voor alle conflicten.
De projecten waarvoor uw financiële steun gevraagd zal worden zijn:
Salamziekenhuis in El-Kanatir (op een uur rijden van Cairo). In het Salamziekenhuis wordt geen onderscheid gemaakt naar religie. De personeelskosten zijn minimaal: de medewerkers werken in hun vrije tijd gratis in het ziekenhuis. Er is geen steun van de Egyptische staat.
Stichting Teje (omgeving Cairo). De stichting verzorgt de voedselverstrekking aan daklozen en wezen in de sloppenwijken en heeft een kliniek voor gezondheidszorg voor baby’s van tienermoeders in de wijk Haram opgezet. De stichting heeft een Nederlandse leiding.
Stichting St. Paulus (omgeving Beni Khalil). De stichting zorgt voor onderwijs, een crèche, een kleuterschool, een bejaardenhuis en gehandicaptenzorg onder christenen en moslims. Het project is opgezet door de Oud-Katholieke Kerk.

Wij nodigen u allen van harte uit om deze viering bij te wonen op vrijdag 7 maart 2014 om 19.30 uur in De Graankorrel.
We willen een aantal dia’s vertonen over Egypte en er zal muziek te horen zijn uit dat land.
Meer informatie kunt u vinden op www.wereldgebedsdag.nl
Ook kunt u wederom producten kopen in ons "Wereldwinkeltje".
Met een hartelijke groet van het plaatselijke comité,
Alice, Carla, Froukje, Dina en Jannie