banner.JPG

Zaterdag 12 september is het Open Monumentendag. Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar “Kunst en Ambacht”. De monumentale kerk is natuurlijk open.
Wij willen de bezoekers graag laten zien dat in de kerk ook kunst en ambacht is te zien. Met name in de prachtige preekstoel.
De preekstoel is van 1656 en heeft ook al gestaan in de kerk, die is afgebroken om plaats te maken voor de huidige kerk.
Op het klankbord van de preekstoel vinden we de figuur van een apostel, die in zijn rechterhand een Bijbel heeft en in zijn linkerhand een tak. Vele jaren was er geen tak. In 1985 is een oude foto te voorschijn gekomen, waarop goed is te zien hoe de tak er heeft uitgezien.
Houtkunstenaar, Ibo Heeres, heeft er voor gezorgd dat de apostel in 2014 weer werd uitgerust met een tak.
Op Open Monumentendag zal Ibo Heeres in de kerk aanwezig zijn. Hij kan veel vertellen en ook laten zien over het thema “Kunst en Ambacht”.
12 september is het ook “Rondje Harkstede”, dus ook De Graankorrel is open. Zaterdag 14 september zijn in Harkstede-Scharmer weer diverse objecten geopend in het kader van Open Monumentendag.