banner.JPG

Het Pronkjewailpad is een langeafstandswandelpad dwars door de provincie Groningen. Er is een Noordroute en een Zuidroute. Wandelaars moeten in elk dorp op de route minstens één stempel halen en ontdekken zodoende de provincie Groningen. Zij kunnen het Pronkjewailpad lopen van 4 april t/m 31 oktober (elke week van donderdag t/m zondag) en onderweg is er van alles te beleven.


Van de organisatie van het Pronkjewailpad kwam de vraag of er bij de monumentale kerk ook een stempelpost kon komen voor de Zuidroute. We zouden dan tegelijkertijd onze monumentale kerk “in de schijnwerpers” kunnen zetten. Na rijp beraad is besloten hier positief op te reageren. Wel is er direct bij gezegd dat wij alleen de zaterdagen een bemande stempelpost zullen zijn. De rest van de dagen (donderdag, vrijdag en zondag) is er dan wel gelegenheid te stempelen, er zal echter dan niemand aanwezig zijn. De wandelaars kunnen dan zelf stempelen.
Dit betekent wel dat vanaf 4 april t/m 31 oktober van 10.00 – 17.00 uur de kerk elke zaterdag open is en dat er dus altijd iemand aanwezig moet zijn. De rondleiders zullen regelmatig een zaterdag voor hun rekening nemen. Dan blijven er nog wel een aantal zaterdagen over. Daarom nu de vraag: wilt u ons een zaterdag helpen? En wilt u uw huisgenoten, buurman, buurvrouw, familieleden vragen of ze ook een zaterdag willen helpen? Van 10.00 – 17.00 uur is wel erg lang, daarom willen we de dag in tweeën knippen, van 10.00 – 13.30 uur en van 13.30 – 17.00 uur.
Aanmeldingen graag bij Janny Bolhuis. U kunt reageren via de website >>