banner.JPG
kerkgroet maart 2013

Na meer dan 300 jaar trouwe dienst heeft Johannes de preekstoel verlaten om af te reizen naar een kuur- en herstellingsoord op een geheime locatie. Daar zal zijn bijna vingerloze hand weer worden hersteld. Dank zij de donatie van een steiger door het bouwbedrijf Van Calker is het nu mogelijk om de preekstoel en torenwand aan te pakken. Aan de preekstoel zijn de ongeveer 9 ornamentjes die verdwenen waren, vakkundig uit eikenhout gesneden, teruggeplaatst. Hetzelfde geldt voor enig versier- en krulwerk.
Het pleisterwerk van de torenwand staat op scherp. Hieraan is in de afgelopen weken ook het nodige gedaan. Minimaal wel te verstaan. Een oplossing van het pleisterwerkprobleem kan alleen maar uitgevoerd worden door een vakkundig bedrijf. Maar goed, het zal eerst wel weer even netjes zijn.
Te zijner tijd zal ook Johannes, het boegbeeld van de preekstoel, weer worden teruggeplaatst met in zijn linkerhand de tak. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat is te bekijken op de website van de monumentale kerk: http://www.freewebs.com/harkstedertoren/

Met vriendelijke groet, Menno Pol
van de instandhouding/restauratiecommissie