banner.JPG

Donderdag 8 oktober is een groep van ongeveer 25 mensen van de Koptisch-Orthodoxe kerk uit Assen bij ons op bezoek geweest. Gelukkig waren er ook veel mensen uit Harkstede aanwezig.
De mensen uit Assen zouden uiterlijk 10.30 uur aanwezig zijn, maar op veel plaatsen waren wegomleidingen in verband met werkzaamheden aan de weg. We begonnen daarom om ongeveer 11.00 uur.
Na een kopje koffie/thee met wat lekkers erbij werd iets verteld over de totstandkoming van de Protestantse kerk en de Protestantse gemeente Scharmer-Harkstede. Ook de visie van onze gemeente kwam natuurlijk aan de orde. Men wilde graag weten welke Bijbel wij gebruiken. We vertelden toen over de nieuwe Bijbelvertaling en dat er nu ook een Bijbel in gewone taal is. Men was zeer geïnteresseerd.
Daarna werd de groep in tweeën verdeeld. Eén groep bekeek eerst De Graankorrel en daarna de kelder in de monumentale kerk. De andere groep ging direct naar de monumentale kerk voor bezichtiging. Daarna werd geruild.


(foto's Jannie Warmolts)
Tijdens het eten van soep en een broodje hadden we heel fijne gesprekken.
De volgende dag ontvingen wij het volgende mailtje:
“Namens de hele groep van onze kerk wil ik u en jullie kerkleden hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en de warmte die wij gevoeld hebben tijdens ons bezoek. Wij hopen in contact te blijven en vaker de twee kerken bij elkaar te brengen.Veel liefs.”

Het afscheid van Marieke Pranger op 26 en 28 juni 2015 is in foto's vastgelegd door Jannie en Nanco Warmolts. Hieronder vindt u een selectie van de foto's.

 

uitzwaaiavond afscheidsdienst na afloop van de afscheidsdienst