banner.JPG

Kerst

Als symbool voor de adventszondagen en Kerst kiezen we voor een spiegel waarop gebroken stukken spiegel geplakt zijn. Deze spiegelstukken zorgen ervoor dat er een “gebroken beeld” ontstaat: de gebrokenheid van de wereld of de gebrokenheid van het leven. In de kapotte scherven zien we het verdriet wat er is in ons leven. In de spiegel zien we ook het licht van  hoop en liefde, het licht dat nooit dooft, dankzij Jezus Christus. Hoe dichter bij Kerst, hoe minder gebroken stukken glas op de spiegel. Er wordt steeds meer zichtbaar van de droom over vrede.

Op de spiegel is maar één stukje glas overgebleven. Alles is nog lang niet geheeld, ook niet met Kerst.
We vieren vandaag dat God in de geboorte van Jezus de wereld omkeert. Licht breekt onstuitbaar door. De wereld omgekeerd is er en tegelijk ook nog niet. We blijven dromen en vergezichten zien.

dromen van vrede
de wereld omgekeerd
kind ons geboren Immanuel

goede God wij danken U
dat wij in Jezus het visioen van de wereld
omgekeerd kunnen herkennen
heelheid te midden van alle gebrokenheid.

foto: Jannie Warmolts

 

 

4e advent

Op deze 4e adventszondag horen we hoe de droom van Jozef in duizend stukjes uiteen valt; dit wordt verbeeld door het gipskruid. De engel brengt Jozef op andere gedachten. In de spiegel zien we dat verbeeld. De verrassing zit aan de achterkant en is alleen zichtbaar in de spiegel.


dromen van vrede
de wereld omgekeerd
nieuwe hoop waar hopeloosheid de dag kleurt
goede God versterk in ons de droom
van liefde die de wereld omkeert.

foto: Jannie Warmolts

 

3e advent

Op deze derde adventszondag breekt het licht van Gods koninkrijk door. We zien de lelie bloeien en water dat leven geeft, midden tussen de stenen van de woestijn. We zien al is het maar voor even. Heb geduld, houd goede moed.


dromen van vrede
een nieuw begin
puur bloeit de lelie
voor wie het ziet
Gods rijk breekt door het donker
goede God versterk in ons de hoop
dat het kan, de wereld omgekeerd.


foto: Jannie Warmolts

 

2e advent

Op deze tweede adventszondag horen we Jesaja en Johannes vertellen over een nieuw begin. Zichtbaar teken daarvan is de doop, gesymboliseerd door het water en (indien mogelijk) een grote doopschelp. De waarschuwing van Johannes dat de tijd dringt, dat de bijl aan de wortel ligt, zien we ook terug in de schikking. Licht schijnt in de spiegel en kaatst terug.

dromen van vrede
de wereld omgekeerd
een nieuw begin
water dat stroomt
de roep om goede vruchten

goede God
in Jezus heeft U een nieuw begin gemaakt
keer ons om naar zijn weg

foto volgt nog ....

 

1e advent


Op deze eerste adventszondag horen we over het visioen van vrede en hoe dat visioen handen en voeten kan krijgen.  Aan de voorkant van de schikking zijn maar weinig bloemen te zien – waar je alleen voor jezelf leeft bloeien weinig bloemen.  Daar waar het visioen werkelijkheid wordt, bloeit de aarde.


dromen van vrede
de wereld omgekeerd zien
wat licht brengt
doen wat gedaan moet worden
heelheid, in een gebroken wereld
goede God leer ons het visioen te leven.

foto: Jannie Warmolts